۱۵ دی ۱۳۹۲، ۱۴:۰۶

گزارش خبری/

تشکیل کمیته بررسی بیماری ناشناخته 15 میلیون بلوط/ "زوال" همچنان جولان می دهد

تشکیل کمیته بررسی بیماری ناشناخته 15 میلیون بلوط/ "زوال" همچنان جولان می دهد

خرم آباد - خبرگزاری مهر: به دنبال تشدید معضل خشکیدگی درختان بلوط بالاخره متولیان امر در سطح ملی و استانی دست به کار شدند تا ستاد ملی و کمیته های استانی برای بررسی بیماری ناشناخته میلیونها درخت بلوط تشکیل شود.

به گزارش خبرنگار مهر، در حالی بیماری زوال بلوط نزدیک به 300 هزار هکتار از جنگلهای لرستان و بیش از 15 میلیون اصله درخت بلوط را مبتلا کرده است که بالاخره رشد سریع این بیماری مسئولان را به تکاپو انداخت تا برای چاره اندیشی در این زمینه اقدامی انجام دهند.

در این بیماری درختان بلوط دچار خشکیدگی و مرگ زودهنگام می شوند تا پیش از آنکه بلوطهای جوان به خود بیایند بیماری گریبان آنها را بگیرد.

متخصصان در این رابطه می گویند که علامت اصلی بلوط های خشک شده جدا شدن پوست از شاخه ها و تنه اصلی درختان است و بیماری زوال به حدی سریع درختان را خشک می کند که گویا بلوطها سالهاست که جان داده اند.

در این راستا کمیته ویژه ای در استان لرستان تشکیل شده تا به بررسی دلایل زوال درختان بلوط در این استان بپردازد تا شاید از عمیق این فاجعه ملی بتوان اندکی کاست.

استاندار لرستان که روز گذشته به شهرستان کوهدشت سفر کرده و با بخشی از معضل و بحرانی که دامن جنگلهای لرستان را گرفته از نزدیک آشنا شده است در شورای برنامه ریزی استان از تشکیل کمیته ویژه بررسی دلایل زوال جنگل های بلوط استان خبر داد.

هوشنگ بازوند در این رابطه عنوان کرده است که این کمیته در ذیل ستاد کشوری که در این زمینه تشکیل شده روند این بیماری را در جنگلهای بلوط استان مورد بررسی قرار می دهد.

وی با اشاره به ضرورت تسریع در انجام وظایف محول شده به این کمیته افزود: براساس برنامه ریزی های انجام شده، پیش بینی می شود که این کمیته حداکثر ظرف دو ماه آینده دلایل بروز زوال بلوط لرستان را شناسایی و در این زمینه راهکارهای لازم را ارائه دهد.

بازوند با اشاره به عمق خسارتهای بیماری زوال بلوط در جنگلهای لرستان، ابراز امیدواری کرد که با تدابیر اندیشیده شده و حصول نتایج لازم در کمیته ویژه بتوان از استمرار این روند در حد امکان جلوگیری کرد.

سخنان استاندار لرستان در حالی مطرح می شود که رئیس مرکز تحقیقات منابع طبیعی و کشاورزی استان لرستان پیش از این با هشدار نسبت به عمق خساراتی ناشی از بیماری زوال بلوط گفته بود که متأسفانه زوال درختان بلوط به صورت یک فرآیند پیش رونده در استان لرستان در حال گسترش است.

قربانی با اشاره به سرایت این بیماری در جنگلهای بلوط استانهای مختلف بیان داشت: پیش بینی می شود با استمرار این وضعیت تا پایان سالجاری میزان خسارات زوال بلوط در جنگلهای لرستان به 300 هزار هکتار برسد.

وی ادامه داد: این میزان وسعت درگیر با بیماری به این معنی است که بیماری زوال بلوط نزدیک به 15 میلیون اصله درخت بلوط را درگیر خواهد کرد.

رئیس مرکز تحقیقات منابع طبیعی و کشاورزی استان لرستان همچنین یادآور شده بود که درختان درگیر با این بیماری بلوط هایی با عمر بالای 50 تا 100 سال و عموما درختان بلوط دانه زاد هستند، که استمرار این وضعیت آینده مبهمی برای جنگلهای بلوط رقم خواهد زد.

وضعیت بیماری زوال بلوط در جنگلهای زاگرس به گونه ای است که می توان از آن به فاجعه ای ملی در این حوزه یاد کرد؛ فاجعه ای که اگر چاره ای برای آن اندیشیده نشود معلوم نیست آخر و عاقبت جنگلهای بلوط این سرمایه های طبیعی کشورمان به کجا کشیده خواهد شد.

کد خبر 2208176

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha